Welke zorgverzekering is het beste?

Welke zorgverzekering is het beste?De vraag ‘welke zorgverzekering is het beste?’ is een vraag zonder antwoord. Iedere verzekerde heeft een andere zorgvraag, budget en behoefte. Daarom is er niet één zorgverzekering aan te wijzen die het ‘allerbeste van allemaal’ is. Welke zorgverzekering het beste bij jou past, hangt af van een aantal zaken. Meer over deze zaken en de verschillende zorgverzekeraars in Nederland, vind je hier.

De beste zorgverzekering

De beste zorgverzekering is een zorgverzekering die aansluit op jouw wensen en zorgvraag, jouw leefsituatie en die je niet verzekert voor medische zorg die je niet nodig hebt. Zo zijn je levensfase, budget en wat je wel en niet nodig hebt aan zorg van belang.

Iedere levensfase of leeftijd brengt nieuwe gemakken en ongemakken met zich mee. Als student heb je hele andere behoeften dan iemand die net zijn eerste huis heeft gekocht, een gezin gestart is of in het verpleeghuis woont. Je hebt bijvoorbeeld wel een bril nodig, maar geen rollator. Daarom zijn er speciale verzekeringen voor elke nieuwe levensfase: bijvoorbeeld voor jongeren, studenten, starters, ouders en ouderen. In die verzekeringspakketten zitten zaken die voor die betreffende levensfase belangrijk zijn. Zorg die niet nodig is, wordt weggelaten uit het pakket. Zo moeten ouders hun kinderen meeverzekeren en dan is het van belang dat de zorg in hun eigen pakket ook past bij de zorg die het kind nodig heeft. Nieuwe stappen in het leven kan een reden zijn om je zorgverzekering aan te passen of om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar.

Het budget dat je hebt voor de maandelijkse premie voor je zorgverzekeringen, maakt ook uit welke zorgverzekering voor jou de beste is. Vooral aanvullende zorgverzekeringen kunnen prijzig zijn als je de zorg daaruit niet gebruikt. Kijk daarom kritisch naar je zorgverzekeringen.

Bij het kijken naar je aanvullende zorgverzekeringen draait het ook om je zorgbehoefte. Ben je gezond en ga je zelden naar de huisarts of naar het ziekenhuis? Dan heb je minder aanvullende zorgverzekeringen nodig dan iemand met een chronische ziekte. Ga na hoeveel zorg je gebruikt en nodig hebt zodat je de beste verzekering kiest.

De beste zorgverzekering in 2021

In november 2020 maken de zorgverzekeraars bekend hoe hoog hun premies voor zorgverzekeringen voor 2021 zijn. Na de bekendmaking is het mogelijk om de premies van alle zorgverzekeraars te vergelijken. Tot die tijd kun je de premies van zorgverzekeraars van 2020 vergelijken.

Zorgverzekeraars Nederland

In Nederland zijn er veel zorgverzekeraars: anno 2017 meer dan 50. De meest bekende zorgverzekeraars zijn: OHRA, Ditzo, VGZ, FBTO, Univé, Zilveren Kruis Achmea en Menzis. Iedere zorgverzekeraar heeft voor- en nadelen. Zo zijn er bijvoorbeeld zorgverzekeraars die 24/7 een medische advieslijn hebben of een app waarmee je zorgdeclaraties kunt indienen. Het eigen risico is bij elke zorgverzekering en zorgverzekeraar hetzelfde. De premie van een zorgverzekering kan echter wel flink verschillen qua prijs. In november 2020 worden de nieuwe premies voor 2021 bekendgemaakt. Dan is het de juiste tijd om te kijken naar je zorgverzekering en je maandelijkse premie. Op de homepage van deze website kun je zorgverzekeraars vergelijken. Zo is de meest passende zorgverzekering voor jou ook de meest voordelige zorgverzekering.